<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=644738670137638&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
FMCG, Retail, Circulaire economie, Duurzaamheid • min leestijd 3

LPR en Euro Pool System versterken milieu-initiatieven

Gaël Gonzalez gepubliceerd op 25 april 2018

LPR – La Palette Rouge en Euro Pool System (beide divisies van de Euro Pool Group) hebben hun intensieve betrokkenheid bij het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen opnieuw bevestigd op het Retail Summit Congres 2018 in Warschau vorige maand, en hun actieve inzet aangekondigd bij de totstandkoming van een nieuwe milieuprijs.De palletpooling-expert LPR – La Palette Rouge en de marktleidende aanbieder van Europese logistieke diensten voor herbruikbare verpakkingen Euro Pool System voeren hun MVO-beleid op. De twee bedrijven willen meer initiatieven nemen op het gebied van duurzame ontwikkeling en dat lieten ze zien op het Retail Summit Congres in Warschau, waar de belangrijkste spelers op de Poolse markt in zowel de retail als de FMCG gedurende twee dagen bijeenkwamen.

De twee divisies van de Euro Pool Group kondigden aan dat zij voor 2019 een nieuwe milieuprijs instellen, in partnership met PwC, wereldleider in consultancy, auditing en accounting, en BBM, de organisator van de Retail Summit. De prijs gaat de Sustainability Award 2019 heten en wordt een aanvulling op de vijf reeds bestaande prijzen voor de beste retailers in Polen in hun bijbehorende categorieën.


De Sustainability Award zal worden toegekend aan de retailer die in Polen de meest duurzame en pro-milieutechnische oplossingen heeft geïmplementeerd in 2018.

Milieutechnische duurzaamheid en de circulaire economie zijn niet alleen trending onderwerpen, zoals Tiago Costa, Country Manager van LPR Polen aangeeft, maar een economische realiteit:

"De circulaire economie en de energieke inzet voor duurzame oplossingen zijn reële strategieën voor een effectieve samenwerking tussen retailers, FMCG-producenten, logistieke dienstverleners en de hele leveringsketen. Het is van groot belang om onze impact op het milieu te beperken: afvalproductie, overmatig verbruik van grondstoffen, broeikasgasuitstoot en andere aan transport gerelateerde milieuhinder (luchtverontreiniging, wegverkeer, geluidshinder, enz.). Daarom zijn wij bijzonder verheugd om partner te zijn van deze Sustainability Award, de eerste keer dat er in Polen een prijs zal worden toegekend aan een retailer voor het werk dat zij doen om bij te dragen aan een beter wereld. Dit initiatief zal ook zeker bijdragen aan het creëren van bewustzijn van het belang van een duurzamere leveringsketen in Polen."

De Euro Pool Group zelf is zich sterk bewust van de problemen en heeft een dienstenpakket ontwikkeld van geoptimaliseerde, multimodale transportsystemen, partnerships met plaatselijke leveranciers, kortere transportlussen, zo min mogelijk leeggereden kilometers en de ontwikkeling van servicecentra dicht bij de distributiecentra, en meer.

"We hebben een product én een systeem ontwikkeld dat toekomstbestendig is. Onze beide divisies baseren zich in hun activiteiten op de "circulaire economie". Duurzaamheid ís onze kernactiviteit. Daarom geloven wij dat steeds meer stakeholders zich zullen aansluiten bij onze poolingformule, om de CO2 uitstoot te verminderen, voedselverspilling tegen te gaan, en een betere wereld te scheppen voor de volgende generatie. Onze doelen staan vast en wij zijn klaar voor de toekomst”, benadrukt Gerjo Scheringa, CEO van de Euro Pool Group.

Tot ziens in 2019, wanneer wij de eerste winnaar van onze Sustainability Award bekend maken op de volgende Retail Summit in Warschau!

Over LPR – La Palette Rouge

LPR - La Palette Rouge, een divisie van Euro Pool System, is een palletpooling-bedrijf voor leveranciers en retailers in de FMCG-sector. LPR is actief in heel Europa en biedt klanten en hun retailpartners een complete palletservice. Het bedrijf beheert meer dan 76 miljoen palletverplaatsingen per jaar, door heel Europa. www.lpr.eu

Over Euro Pool Group

Euro Pool Group is Europees marktleider in logistieke services voor retourneerbare verpakkingen in de sector versproducten. Euro Pool Group bestaat uit twee divisies, Euro Pool System (EPS) en La Palette Rouge (LPR). www.europoolgroup.com

Picture of Gaël Gonzalez

Gaël Gonzalez

SHEQ Manager Europe

Mijn artikelen